TorstiLuotonen

MLR (Major League Rugby) potkaistaan käyntiin ensi kuussa

 

 

Ensi kuussa potkaistaan Yhdysvalloissa käyntiin uusi yritys lanseerata ammattilaisrugby maahan. Seitsemän joukkueen MLR saanee parin vuoden kuluttua täydennystä  New Yorkista, Dallasista ja Torontosta. 

Tuore liiga solmi herkullisen TV-sopimuksen CBS Sportsin kanssa joka tietää hyvää alkua.

 

Rugby kiinnostaa Yhdysvalloissa ja nyt mitataan että kuinka paljon. NBC näyttää Englannin pääsarjaa  Aviva Premiership  sevensiä ja gollege-sarjaa, lisäksi nykyisin myös Six Nationsia ja World Cupia.

 

Huhu kertoo että New Yorkiin perustettavan joukkueen taustalla olevien sijoittajien joukossa olisi UFC-tähti Conor McGregor miljoonineen.

CBS sijoittanee kolmentoista pelin runkosarjan ja pudotuspelit parhaaseen katseluaikaan lauantai-iltaan.

Aluksi ammattilaisrugbya pelataan Seattlessa, San Diegossa, Glendalessa (Colorado), Salt Lake Cityssä, Houstonissa, Austinissa ja New Orleansissa. 

Ainakin Old Blue, New York Athletic Club ja New York Rugby Club ovat aikeissa tulla mukaan 2019.  McGregor ei ole liigan ainoa irlantilainen ulottuvuus, pelejä on tarkoitus pelata Bronxin Gaelic Parkissa.

Kiinnostusta uuteen sarjaan on ainakin Bostonissa, Chicagossa, Dallasissa, Kansas Cityssä, Vancouverissa ja Torontossa, missä Ontario Arrows näyttää jo valmistautuvan tulevaan, se jakaa kaupungin rugbyliigaseura Toronto Wolfpackin kanssa.

 

 

 

The MLR logo.

 The MLR logo. Photograph: MLR

Pro14-sarja on edelleenkin kiinnostunut laajenemaan USA:n (mahdollisesti Washington DC) ja Englannin pääsarjapelejä on tarkoitus pelata enemmänkin Pohjois-Amerikassa helmikuussa 2019 eikä tässä vielä kaikki, sitä ennen etelä-afrikkalaiset Super-rugby seurat Stormers ja Bulls ottavat yhteen Los Angelesissa helmikuussa 2018. Super 7s, (United World Sports) kotimainen sevens-liiga aloittanee myös ensi vuonna, paljon siis tapahtuu rapakon takana.

 

MLR sallii jokaisen joukkueen valita viisi ulkomaista pelaajaa avaukseen, isoja nimiä odotellessa ainakin  Fidzin olympiavoittaja ja sevens-joukkueen kapteeni Osea Kolinisau on solminut sopimuksen Houstoniin, jota valmentaa entinen Ulsterin ja Irlannin proppi Justin Fitzpatrick.

https://www.theguardian.com/sport/2017/nov/17/major-league-rugby-conor-mcgregor https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset