TorstiLuotonen

Videotuomaroinnista ja romantiikasta pallopeleissä

 

 

Videotuomarointi on taas viime päivinä puhuttanut myös rugbyihmisiä - jalkapallossahan tuon kaikenlaisen futisromantiikan tappavaa tunkeilijaa on pelätty ja itketty jo vuosia - Wales koki vääryyttä Englantia vastaan, se lienee kaikille selvää ja jokaisella kierroksella maailman ammattilaissarjoissa tuntee aina joku jonkinlaista mielipahaa, jos ei muuta niin ainakin että peli venyy monta kuollutta minuuttia pitemmäksi kun päätuomari kyselee kolmannen osapuolen näkemystä asiohin (seikkoihin).

Ehdotan että maalitilanteissa videolta ratkaistaisiin vain että löytyykö tilanteesta jotakin jonka takia maalia (try) ei voi hyväksyä vaikka se tuomarin mielestä sellaiselta paljain silmin katsoen näyttäisikin, loppuisivat nämä typerät ’try vai ei?’ tuokiot , jotka lähinnä ärsyttävät kaikkia. 

Kysymykset eteenpäin menevistä syötöistä ja kaikenlaisesta sikailuista ovat tietenkin relevantteja jos ne paitsi muuttavat pelin kulkua oleellisesti tai joku murjoo vastustajan rikki sääntöjen vastaisesti.

 Jalkapalloihmisten kannattaisi hellittää romantiikasta sen verran että kaikki maailman neymarit saataisiin käyttäytymään toisia arvostavasti ja aikuismaisesti kentällä, ei filmausta ei possuilua. https://

 

Edellisestä SixNations-kierroksesta vielä sen verran että Englanti näytti kaikkea muuta kuin voittamattomalta joukkueelta sateisella stadionilla ja Eddie Jonesilla on edelleen mietittävää kuinka voittaa Japanissa ensi vuonna maalle sen toinen mestaruus.

Super Rugby alkaa tänä viikonloppuna kun Jaguaarit matkustavat vesipulasta kärsivään Kapin kaupunkiin Etelä-Afrikkaan, sitäkin viihdettä siis tarjolla loppukesään asti. Suomalaisille rugbyfaneille suosittelen Fox Sport-äppiä jonka kautta näkee €2,99/ kk kaikki SuperRugby-matsit vuorokauden viiveellä kuten myös NRLn (National Rugby League) kaikki pelit.  http://www.foxsports.com.au

 

Kotimaiseen kauteen on vielä hieman aikaa, mutta seiskaturnaukset ovat jo hyvässä vauhdissa, niitä kannattaa metsästää liiton sivuilta ja käydä kannustamassa kavereita, niitä nopeita. http://rugby.fi/?lang=fi Osa  maamme rugbymörssäreistä vielä nostelee kaikkea painavaa maasta ylös ja hioo sivurajakoodeja kuntoon.

 

Lopuksi Jimmy Armfieldin muistoksi https://

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset