TorstiLuotonen

Skotlanti ja Ranska päättivät kierroksen komeasti

 

Laidlawn tekemät 22 pistettä siivittivät sunnuntaina SixNations-turnauksen toisen kierroksen päättäneessä ottelussa Skotlannin voittoon Ranskasta Murrayfieldissa. 

 

Kaikesta etukäteishehkutuksesta huolimatta joka kohdistui Englannin ja Walesin kohtaamiseen, viihdyttävin ja ainakin puolueettomin silmin katsottuna jännittävin oli  Skotlannin ja Ranskan välinen koitos sunnuntai-iltapäivänä.

 

Skotlanti oli surrut viikon Cardiffissa menetettyjä mestaruushaaveita ja hautonut henkisiä (ja fyysisiä) mustelmiaan. Joukkue tarvitsi jonkinlaista puhdistautumisrituaalia ja sellaisen se sitten lopulta saikin.

 

 Ranska taklasi taklasi viime lauantaina itselleen kyseenalaisen kunnian Pariisissa joukkue paukutti 250 niittiä irlantilaisiin ja se on yhdessä ottelussa turnauksen uusi ennätys ja moinen törmäily taatusti tuntui vielä sunnuntaina monien olkapäissä. Irlanti-pelin perusteella voi sanoa että puolustaa siniset osaavat esimerkillisesti. 

Sunnuntaina ei nurmelle pystytelty ihmismuureja tai parkeerattu linja-autoa maalilinjan eteen - peli oli todellinen rugby-ilotulitus ja sopii mainiosti lajia tuntemattomalle esittelyksi - ai rugby vai, no se on tälläistä.

 

Teddy Thomas juoksi ilmiömäisen tryin 2016 Australian puolustuksen läpi ja siitä asti on mieheltä voinut odottaa mitä tahansa.

Ensimmäisellä kierroksella Irlanti jäätyi ihailemaan 22-alueellaan pariisilaisen nopeutta, pallon pomppimista nurmella ja ison miehen tasapainoa, eilen Skotlannissa pistettiin vielä astetta paremmaksi. https://

 Ensimmäinen Ranskan maaleista muistutti enemmänkin jotakin fidziläisten seiskapelaajien iloista pujottelua pallon kanssa aurinkoisessa Sydneyssä kuin mitä yleensä voi odottaa näkevänsä verisessä välienselvittelyssä helmikuisena iltapäivänä Skotlannissa, toinen try muistutti kaikkia ettei rugbypalloa tosiaankaan saa päästää pomppimaan yksikseen sillä mitä tahansa voi tapahtua - sunnuntaina se oli ilmiömäinen Teddy Thomas Ranskasta. https://

 

Katsojan kannalta Skotlanti on ihanteellinen joukkue seurata ja kannattaa, se tekee mielellään kentällä kaikkea kivaa ja hienoa ja suhtautuu tylsiin juttuihin - kuten järjestäytyneeseen puolustukseen - yliolkaisesti. 

Skotlanti on pieni ja sopivan syrjässä että siihen voi samaistua ja toivoa parasta kaikessa. Hyvä skotit!

 

Lopuksi jotakin ihan muuta https://.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset