TorstiLuotonen

Englanti kohtaa Walesin Twickenhamissa

 

 

Yksi urheilun suurista taistelupareista kohtaa toisensa ensi lauantaina Englannin kotistadionilla Länsi-Lontoossa.

Englanti - Wales on niitä pelejä joita ei tarvitse erikseen hehkuttaa paikallisille, koitos jonka molemmat haluavat voittaa millä tahansa tyylillä tai vaikka kuinka karmivalla tai brutaalilla pelisysteemillä. Katsojia ei ensimmäiseksi kiehdo hyväileekö pallonkäsittely silmää, erilaiset lajin hienoudet tai pysyykö pelisuunnitelma kasassa, katsojat haluavat metrejä, maaleja ja pisteitä - tärkeintä on voittaa naapuri.

Englanti on walesilaisille kuin Ruotsi suomalaisille jääkiekossa (ennen myös yleisurheilussa) rakas vihollinen, se vähän isompi ja vahvempi pukki kotikylän kaalimaalla.

 

https://

 

Walesissa katsottiin sunnuntaina pieni virne suupielissä Englannin avausta Roomassa. Italia oli vahva ja vaarallinen juuri siellä missä Waleskin, keskellä kenttää.   

 

Englannin valinta sisemmäksi pelinrakentajaksi aiheuttaa pientä päänvaivaa Eddie Jonesille.

Ben Youngs rikkoi polvensa Italiassa ja on sivussa loppukauden. Eddie Jones joutuu päättämään kahden lahjakkaan mutta erilaisen vaihtoehdon välillä. Danny Care on aloittanut penkiltä 18 viimeisestä 24 pelistään Eddie Jonesin aikana, mies on huippulahjakas pelaaja joka juoksee maaleja, luo tilaa keskellä ja puhkoo puolustuslinjaa vastustajan 22-alueella kuin nuori bulldogi heinäpeltoa.

https://

 

 

Toinen vaihtoehto on 34-vuotias kokenut Richard Wigglesworth jonka edellinen paikka Englannin avauksessa oli painajaismainen Uruguai-peli 2015 MM-kisoissa kun isännät oli jo pelattu ulos kotikisoista ja moni heitteli pelissä hyvästejä maajoukkueuralleen, nyt Ben Youngsin loukkaantuminen tarjoaa uuden mahdollisuuden kovakuntoiselle ja ahkeralle pelaajalle jopa mahdollisesti kisalippuun ensi vuoden kisoihin Japaniin - Richard olisi se Englannin kolmas mies nousevanauringon maassa.

https://

 

 

Wigglesworthin pelityyli muistuttaa paljon Youngsia joten Jonesin ei välttämättä tarvitsisi miettiä pelikirjojaan uusiksi. Saracensin ensimmäinen vaihtoehto pelipaikalleen ei herättäisi suuria vastalauseita maajoukkueessa ja monen mielestä olisi taatusti järkevä valinta vaihtoehtoilselle joskus arvaamattomalle pelille jota Care tarjoilisi (pallon lisäksi) scrumin takaa Walesia vastaan.

Ping-pong-rugbyyn molemmilla joukkueilla on luottopuolustajat, Mike Brown ja Leight Halfpenny poimivat tarkasti kaiken mikä taivaalta sattuu putoamaan ja palauttavat pallon varmasti, molemmat osaavat ohjata esimerkillisesti puolustusta ympärillään joten tuskin kumpikaan valmentajista odottaa vastustajan takalinjan pettävän pallon alla.  Ensimmäiset viisi minuuttia näyttävät mihin asentoon nappulat asetetaan nurmella.

Wales lähtee odotetusti Englantia vastaan samalla ryhmällä joka pieksi Skotlannin avauskierroksella. Ei tarvitse olla mikään rugbyguru voidakseen ennustaa että punaiset tulevat keskeltä ja kovaa. Taistelupareja riittää ja kovanaamoja jotka tykkäävät juosta pallon kanssa eteenpäin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset